Få blir fler.

I detta snart välkända mejeri har vi länge kännt att vi behöver vara fler som drar sitt strå till stacken för att göra så att detta hem någon gång skall få pryda ett vykort innan vykort inte längre finns.
 
Undertecknad, MejeRina & Målsman bestämde oss för att inreda en fjärdedels garage och utan bygglov bygga en Atterfallsflygel på samma garage och inreda det som en resort för hönor som är trötta på hetsen, stressen och prestationskraven i stora kackliga hönshus.
 
Det byggdes reden av ett gammalt fönster som varit fönster med utsikt över ängen på andra sidan sparrisen där det skall värpas ägg med gyllengula gulor.
Det skruvades upp pinnar så att hönorna som känner sig lite mer värdefulla skall få sitta så högt upp så att även om de böjer sig framåt så får de fortsätta ha näsan i vädret.
Halm, ströe, vattenautomat fick vi köpa i affärer som man inte visste fanns på den tiden man bodde med gångavstånd till övergångsställen.
Sen köpte vi bonniga tavlor och porslinsankor på Lis Lilla Lantloppis och satte upp för att hönorna inte skall känna sig ensamma om de råkar vara uppe före tuppen.
 
På ena väggen sitter det lite redskap så att man kan ta hand om gödslet. 
 
Efter detta åkte vi till fru_Ring som bodde mitt i härliga Bullerbyn med en liten låda för att få ta hand om de små få fåglarna som verkligen behövde komma hemifrån ett tag.
Det blev 1 stolt & viril tupp och 2 små bruna hönor som är så välbekanta att när de sover på natten blir en höna med två huvuden.
// Patron Blidberg