Gott Nytt kära hjärtanes o vänner!

Att få ligga på magge på den Blidberskt perfekt producerade dagbädden framför frasbrasan o ha benen bakåt upp i luften sådär som annars mest tjejer i 12-årsåldern har när de plöjer sprillans nytt nummer av Min Häst. Att få göra det. Och ha dennadäringa Målsmannens tass i sin. 


Och dessutom ha just nämnd Patron i environgen väljande eminent spellista aftonen till ära. Det. 


O! A! Bannemej så suktande sugen på superbsupé. Såpass!

// MejeRina, inom kort formidabelt fullfjädrad Commis

Nyårsfirande 4

Jajaja. Jag vet att vi äter currysoppa, kyckling & frukt varje år. Men iår blir det en ny procedur. En ny supé.
 
Vi startar med en ceviche. Ni vet den peruanska nationalrätten med rå fisk, lime, chili & koriander. Den. Den skall vi laga fast eftersom det inte är säsong för koriander på våra marker så förvästkustar vi den lite med spätta, apelsin, dyr vinäger, kryddpeppar & rödlök. Sen plussar vi på med dill & syrad grädde.
 
Efter det en lammfilé Wellington, vilket på vårt språk betyder:
Ett litet lamm med trattisar, rökt gris, vitlök, parmesan & rosmarin med frasig smördeg runt om. Sen rödvinskokta lökar på det. Alltså ingen potatis. GI-gott på grund av brist på jordkällare.
 
Till desserten äter vi brylepudding på välling. För att vi ville prova det. För det borde bli gott. & så bär till det. Blå & röda bär, det får bära eller brissera.
 
Till det lokal bärs, Zinfandel & bubblig Bollinger.
 

Recepten finns på Text-tv.
 
// Patron Blidberh

Nyårsfirande 3

Här skall gästerna efter att vi fejat, brutit servetter, lurat upp potensen på amaryllisen & brassat bra käk sitta:

Mr Pomeroy närmast fönstret som förra året, Mr Winterbottom i kökssoffan för att han alltid trivts där, Sir Toby bredvid MejeRina på flanken, undertecknad på kaninfällen och så Amiral von Schneider på honnören som sig bör.
 
Vi dukar med vitt linne, bestick i nysilver, tabletter från N.Y.C och är salongs mest hela dagen. Precis som förra året, & förrförra. Ja, precis som alla andra år.
 
// Patron Blidberg
Visa fler inlägg