Adventvaka o pepparkakaI Lis Mejeri råder friden denna afton. Allt är knäpptyst och över nejden glimmrar det från fönstren hos Ramsjöholmarna, på Lilla Lis, i banvaktsstugan på andra sidan bäcken och på Lis Gård som det sagts mig har varit i samma släkts ägo sedan 1600-talet kallt. Shit liksom ang det sistnämnda. 

En husägerska lyfter sin hand o vinkar nöjt till grannarna som ändå inte ens kan förnimma henne i mörkret. 

Första flyttlådan är öppnad. Allt packande de senaste månaderna ska nu göras om, fast tvärtom. Min mage gillar känslan. 

I låddan råkade en ängel och två tomtar bo. Samt med sig hade de ett gäng stjärnor som nu pryder våra spröjsade fönster. Också Kronan. Kronan. Den som jag rusade alla Stockholms gator runt för ett år sedan för att finna.  
Dess ankomst var efterlängtad. Jag fann den, räddade den, & nu har den hittat hem.

Och den var värd att vänta på. Det är ju alltid så. 
Intet är som väntans tider.

Imorgon är det Advent. Den första. 

// MejeRina

Gar(n)anterat nöjdNi vet när man har ett starkt behov av att producera något. När hand, öga & hjärta vill samarbeta sådär jomlans konkret som de ibland bara måste. Ja, när en helt enkelt sprudlar av ren o skär hantverkslusta. 

Då låter jag fn ytterligare några kvadratmeter vägg få ny kostym. 

Men så har det inte alltid varit. Innan november den fjärde tjugohundratretton då vi fick lyckan att med egna nycklar stiga in i ett snart välkänt mejeri så fiskade jag istället upp mjukt eller sticksigt garn i all världens färger o snottrade in mig i det. 

Den röda tråden? 
Vad bidde det?
Ofta har det blivit handledsvärmare. 

Idag spatserade jag in i en av mina favvobutiker, söta Susan Cedgårds Utvalt, där allt är exakt så unikt som livet självt. I fjol sålde hon några av mina små alster i hennes butik. Yes, det var en ära. 

OCH nu behövde hon flera. Pga fått FÖRFRÅGNINGAR från någon som bor i London. Efter just mina ulliga. Tjo!

Och precis som på jobbet syr jag ihop mina affärer med dyraste guldtråd. Så självklart får hon sälja fler.

Långa ihoptrixade trådar får lycka på färden, från gamla Svedala till Englandet. 

Så vandra även ni in i den eminenta butiken. Och bli välkomnad av denna sköna kvinna och spana hennes antikviteter som i härlig harmoni beblandar sig med hennes trädgårdskonst. Så jädra värt. 
Förresten ploppade frasen vädret-i-London-är-väldigt-dåligt-på-denna-tiden-av-året upp i mitt hövvud. Grattis till dig som känner igen denna klassiker.

// MejemallgrodaRina

På Spåret 7

Ikväll stannade vi med egen handkraft i Lund, i Barcelona & i Boston långt innan de som tävlar men som ingen vet hur man kvalar in till tävlingen i TV.

Vi vill vara med. Vi borde vara med. Vi hade gjort oss i TV (sminktjejerna hade iofs fått jobba hårt med att sminka över min fläckiga skäggväxt).

Vi behöver inte ens sitta i dressinen, vi kan stå i mittgången & vi kan ta med egen matsäck. För vi vill så gärna det.

// Patron Blidberg
Visa fler inlägg