Modellkarriär

En dröm gick i uppfyllelse idag. 
Alla har vi ju nån gång drömt om att sitta där på ett café med en latte så stor att man riskerar att trilla i den. Så kommer det fram en föreståndare för en modellagentur & pekar på en & säger: Dig vill vi ha!

Det hände idag. Under en promenad tillsammans med inte Colin Nutley, men väl collien Linus som är på besök för att sprida pälsig värme i snart välkänt mejeri så kom det fram en hipp man i ungefär samma ålder som mig själv & sa att han håller på att fota en modekatalog för nästa sommars kollektion & sa att han behövde en modell till den.

Jag hörde inte riktigt vad han sa men knöt näven i fickan i triumf & tänkte högt i smyg: Äntligen har nån sett min potential.
Sen tackade jag JA!

Glad i hågen knatade jag efter den hippa mannen som frågade om Linus var rädd för vatten?
Vadå? Sa jag. 

Jo. Vi fotar för regnkläder & vi kommer spola lite vatten på Linus när han går jämte människomodellen med den dyra regnjackan på.

Där fattade jag. Det var alltså inte min tur att bli berömd den här gången heller.
Drömmen gick både i uppfyllelse & kras.
Jag blev brädad av en hund som är mer bildskön än mig.

Nä, ingen idé att sälja smöret & tappa pengarna. Istället säger vi grattis till Linus som nu kanske kan bli Sveriges tredje kändaste collie efter Lassie & Nutley.


Snart i en katalog rätt nära nånstans mittimellan tygriket & Ulricehamn.
Inte Fredrikssons fabriker, men nästan.

// Patron Blidberg

Från 27 rum & kök till 28.

Ibland i vissa gamla mejerier så kan man efter att ha lyft undan, eldat upp & skeppat iväg en massa pinaler få en massa plats över.

Där kan man kanske ställa en fåtölj, rulla ut en matta eller bygga ett hemmagym.

Det gjorde inte vi. Vi bad tekniskt sakkunniga inom värme, ventilation & sanitet att flytta panna, vatten & en massa annat som sitter fast i rör till ett hörne av huset som tidigare använts till förvaring av vinterdäck & gamla dörrar.

Sen. Vips så spikade vi upp en vägg & helt plötsligt hade vi ett rum till. Ett teknikrum. Som det kallas.

// Patron Blidberg
Visa fler inlägg