Lis Mejeris julkalender, S01E24

Den skäggige farbrorn?
Han stack. 
Efter att han i tjugotre dagars tid näst intill käkat oss ur kåken. 

Han lämnade en lucka. Både i plånbok och i själ. Så nu får ni faktiskt passa på. Bjud hem oss. Stå för kalaset. Eller kom hit och hyr in er i bästerummet. Balkongrumnet. Sviten. Den är åter ledig. & kan ju skryta med att den haft celebert besök, om än hen gick upp i rök. 

Och kom inte dragandes med fler luckor. Inte ens i julkalendersformat med festligt innehåll. 

Hit med nästa årstid. Hit med vår. 

För vi har vår i luften, vart har ni er?

// MejeRina

Lis Mejeris julkalender, S01E23

Vi har uppesittarkväll ikväll & vi kommer sitta uppkopplade med dubbla ipads o varsin gåspenna i högsta hugg. 

Så kom igen nu & ge oss innehållet i era paket så löser vi resten.
Ja, vi skulle gärna bli svinrika på detta men vi inser att den marknaden är klurig att så sig in på. Så vi gör det gratis, eller för nån slags smärre byteshandel. Eller om ni vill, som sagt, kan vi tänka oss att fakturera för jobbet. 

För vi VILL skriva julrim. 
Ja? Vi skulle faktiskt vilja ha monopol på julrim i Sverige. 

Seså. Pass på!


// MejeRina

Lis Mejeris Julkalender, S01E22

De där tomtarna lever tydligen inte uteslutande på tomtegröt. De äter upp all annan mat också.
 
Nu sist köttbullarna som är ämnade för det stora julkalaset på annan ej välkänd ort som slukats i rask takt med båda händerna från ett kök i natten upplyst av ett öppet kylskåp.
Men den skäggige mannen vet hur vi skall tas. Han skrockar att det är de bästa köttbullarna han ätit på alla jular han firat.
& då har vi räknat ut att han firat fler jular än Karl-Bertil Jonsson, Kalle Anka och den där farbrorn i "Kan du vissla Johanna" tillsammans. Så då får han äta hur mycket han vill.

För vi drivs av beröm här. Det gör vi. Bannemig. 
Sen så har vi ju receptet på köttbullarna. Så vi gör väl nya. Inga problem.
 
  • 500 g blandfärs (60 % nötfärs/40 % fläskfärs)Typ. Eller 70-70.
  •  finhackad gul lök
  •  ägg
  • 1 msk grov senap
  • 2 tsk sirap (ljus eller mörk)
  • 1 nypa malen kryddpeppar
  • 2 malda lagerblad
  • 1,5 dl gräddmjölk (hälften grädde/mjölk)
  • 0,5 dl ströbröd
  • Salt
  • Svartpeppar
Blanda gräddmjölk & ströbröd. Låt sedan svälla.
Under tiden hacka & mal allting som skall hackas eller malas. Så det inte blir varken hackat eller malet.
Sen blandar man allting jämnt och fint till en smet.

Sätt ugnen på 100 grader och lägg smeten i en spritspåse.
 
Sen spritsar man ut små bollar, eller bullar på en bakplåt med bakplåtspapper och kör dem i ugnen ca 7 minuter och kyler sedan ner dem.
 



Och det är det som är knixet för en lyckad jul. Våra köttbullar är semifärdiga. De smakar gott, de är sådär hemmagjort-runda och har en perfekt konsistens.
 
När vi skall äta smäller vi bara på dem i en stekpanna med mycket smör och hög värme så de får en fantastisk färg också.

Sen kommer tomten. Det gör han.
 
// Patron Blidberg
Visa fler inlägg