Begränsad framkomlighet

Lis Mejeri klär i vinterskrud. Husets vita täcke ger det ett pampigare utryck där det står & ser ut som om det frontar ett omslag till en riktigt läskig saga med ett lyckligt slut.

Men.

Vägarna här är snötäckta & så fort plogbilen vrålat förbi lägger den pinande vinden tillbaka snön på vägen där den inte skall vara igen.

Vi brukar säga att vi har ca 20 min in till småstadscivilisationen där vi båda åker ca fem dagar i veckan för att få ihop till brödföda osv.
Vi vet också att om vi tummar lite på rekommendationerna på de gulröda runda skyltarna med siffror i vid vägkanten så kan vi vara framme på runt kvarten.
Men vi säger 20 minuter. För att verka hederliga & undvika att bli utpekade som oansvariga.

& idag, igår & i förrgår har de orangea snöstolparna varit våra enda snitslar i den snövita vägen till arbetet då asfalten inte synts till, då det farliga diket ser ut exakt som väg & där varje möte innebär att livet passerar revy.

De där 20 minutrarna har 2 gånger om dagen blivit 50 & växel nr 5 har inte provats på hela veckan.

Men.

Gud vad fint Lis Mejeri är i vinterskrud.


Vart tog vägen vägen?

// Patron Blidberg

Följetongen utan slut

Att titta på när färg torkar sägs vara bland den långtråkigaste hobby som man kan ha, tillochmed före frimärkssamlande.
Men snart ställer jag mig ändå & stirrar på färgen på golvet så att den fattar att det är allvar, den måste torka fortare.

Ingen har behövt vinschas in, vi har använt oss av spång & balansgång istället. 
& nu är det grundmålat tamejfan överallt. (Utom på dörrfodren då, för det har vi glömt.)

Så då är det bara att börja om igen. En gång till. Samma procedur, James.

Om det är någon som har en bra färgkod på ett golvakrylat som är sådär lite gråbrunbeige i tonen & varken är för varm eller för kall & inte är för ljus & ser ut som betong & passar med våra klinkers: Skriv den i kommentarsfältet eller maila till lismejeri.blogg.se// Patron Blidberg

Tidig revelj pga golvlackering

Klockan är mycket. Ute har det snöat mängder, men det har inte besvärat mig för jag har varit inomhus & spacklat & gnott på gammalt & nytt golv.

Den gamla klinkersen & det nya betonggolvet är rena som nydiskade tallrikar.
Imorgon när MejeRina åker till sitt arbete skiter jag i att åka till mitt för jag behövs inte där imorgon ändå.

Men kort efter hon åkt, alltså sekunden efter så börjar jag lacka golvet. Det kan bli hursomhelst. 
Förhoppningsvis ser det nytt, ljust & fräscht ut. Det kan lika gärna vara så att lacken framhäver alla skavanker i betongen & blir någon form av plastig hittepå-marmor. Nåt däremellan nöjer vi oss med.

& allra mest hoppas vi att det torkar på ca de timmarna MejeRina är på jobbet så att hon inte behöver bo i bivack eller jag behöver bogsera upp henne (utan vinsch) till balkongen.// Patron Blidberg
Visa fler inlägg