Sådär, nu kan vi så där.

Igår när vi kom hem efter gårdagens utflykter så stod det en väldig traktor i vår trädgård som precis hade plöjt upp en liten plätt.

Det var vår rara granne & kycklinguppfödare Olof som gjorde oss den stora tjänsten & förskonade oss från mödan att gräva 50 kvadratmeter primöruppfödning för hand.

Så nu så kan vi så nu, så där bara.

Det blir skockor, grödor, rötter, bär, baljskidor. Kommer nån bara förbi med ägg & smör så kommer vi inte behöva speceriaffären förrän nästa frostperiod.

Så:

// Patron Blidberg

Från värme till frysPatronen undrade om någon kunde väcka mig så att han kunde få sin kvällsmat. Men det är han som är baddaren i kjökken. 

Igår svängde den undertecknade nostalgikern ihop muffins enkom för att smeten är så gottig o käkade tillsammans med M upp "en del" innan det var gräddningssags. Blidbergaren tycker att muffins är passé men blev desto gladare när jag hojtade något om att jag önskade producera en Semi Freddo. Så sagt var gjort. 

Dock att vi efter gårdagens middag var så mäktigt mätta att vi bara blickade mot frysen och accepterade att den halvfrusna skulle få bli mer frusen och inmundigas dagen därpå. Visst TOKGILLAR man när det då plötsligt ÄR just dagen därpå!

// MR

Ur led är tidenVintertiden är den riktiga tiden men vi valde att gå med i sommartiden ytterligare ett år.

Hankissen, hökenHökarängen & hMÅRbackan. Högenböcker & högafönstret. Härligajädrasvängiga gungstolen. 

Alla sitter de mitt i den nya tidseran och blickar mot mig som tydligen är intressantare än det som pågår därute. 

Patron & jag drömmer om att visa kissen världen. Men vill för allt i världen inte att han ska bli byte för de onda bilar som då & då brassar förbi. Så hans "ute" är vinden. Och Mejeriytan. Dvs totally ca 400 kvm extra utöver de 200 han rör sig på när han är inne. Dvs när han hänger runt och flänger runt i våningen, bostaden, lyan.

Och egentligen är det ju fullständig blahaa att sitta & kalkylera kvadratmeter. Det är KUBIKEN som räknas. & här är ju ändå stundtals 4,5 meter i takhöjd. 

// MejeRina
Visa fler inlägg