Lis Mejeris julkalender, S01E01

När äntligen sista spiken, sista penselstrykningen & sista möbeln var på plats i nya gästrummet så tittade vi som bor i snart välkänt mejeri på varann, drömde oss bort & önskade oss en bra gäst som kunde bo i nya rummet i december. Nån som kommer & går som hen vill, nån som låter var och en sköta sitt, nån som kan vara med i de sällskapsspelen där man måste vara 3 pers (istället för Målsman) & nån som kan hugga tag i veden när veden är slut.

Vi funderade på att sätta upp en lapp på anslagstavlan på speceriaffär'n om att vi nu hade ett ljust rum i söderläge med balkong & viss-havsutsikt-i-avlövat-läge som uthyres mot antingen mycket pengar, fullständig outsourcing av hushållssysslor eller i det fall att om man jobbar på TV så kan man få bo gratis om vi också får vara med på TV.

Men som det är i snart välkända mejerier så finns det alltid lite att plocka med & eftersom vi inte utsåg nån projektledare i projektet "Sätta upp lapp", så blev det inte heller gjort.

Så därför blev vi förvånade när det ringde på dörren & det stod en farbror som vi definitivt antog att han var delaktig i både Movember & No shave-novemberkampanjen pga nästan aldrig rakat ansikte.

Han hälsade, frågade om vi varit snälla barn & så sa att han kommit för att hyra det lediga rummet. Vi stod som fån, grymtade nåt om att vi inte är barn längre pga att vi amorterar på hus & har körkort & sen undrade vi hur han fått nys om rummet. Vi hade ju inte ens annonserat.

Då höll han upp en iPhone 6. Den stora av dem. Sen sa han att eftersom tekniken går så fort framåt nuförtiden så hade han allas önskningar i iCloud & det passade honom, enligt honom, som handen i vanten eftersom han behövde vila upp sig några veckor och önskade då att få bo nära kommunikationer såsom E6:an, kunna åka till Ge-Kås då och då för att köpa sista klapparna & att han ändock inte behövde vara i verkstan' för att alla önskar sig ändå bara upplevelser nuförtiden.

Vi tyckte lite synd om farbrorn, sa att såklart det går bra, om han lovar att hjälpa till med vår jul-loppis. Han frågade om det var den 24:e. Nä, sa vi. Den är ibland på söndagar för den 24:e är vi lediga. Bra, sa han och klampade förbi oss, kastade upp sin mysse på hatthyllan & flyttade in i gästrummet.// Patron Blidberg