Mejeri på turné

 
I väntan på att snart välkänt mejeri skall bli rustat för vad det en gång säkerligen var menat att egentligen bli så hittar vi på lite andra saker.
 
T ex så åker vi gärna hem till er och förgyller stämningen kring matbordet. Dvs vi sitter gärna med och äter gratis, men vill ni att vi skall laga maten så tar vi en liten peng.
 
I helgen har vi varit Borås sydligaste förort: Espevik.
Där lagade vi massa mat till en massa unga vuxna män som inte träffats på så länge så att de hade så mycket att prata om så att de inte hade en chans att hinna laga maten själva. & då bistod vi mer än gärna med några hjälpande händer.
 
Vi började med en liten Tarte Flambée eller paj som man kan säga om man inte läst franska. På den hade vi kantareller från ett ställe bortanför Björkhaga i en by ganska lång bort. Lite varmrökt gris, silverlök, lagrad prästost & syrad grädde fick också vara med i korgen.
 
 
Sen blåste vi på med sparris & morötter skördade i den superlilla metropolen L.I.S i en liten kruka med örtkräm & konstjord gjord på torkad svamp, bränd purjolök & rostat rågbröd.
När man äter det så hittar man tillbaka till känslan när man som parvel ryckte en morot ur trädgårdslandet, drog den lite i det daggvåta gräset & sen bara knaprade på.
 
 
Efter det blev det krokfångad lättrökt kolja med majjo på saltad kolja & citron. 
 
 
Eftersom det var fredag så låtsades vi också att det var fredagsmys och serverade en ytte-pytte-liten variant av den nutida svenska nationalrätten kebabrulle, fast på kyckling, jästa chilifrukter & picklad gurka.
 
 
 
& där nånstans bland skratten, stojen, stämningen & spektaklet så var det dags för förrätt:
 
Rönnbärssotad lax, krondillskräm & olika liknande lökar serverade på kyrksilvret.
 
 
Varmrätt blev ett innanlår av en älg som bara för några veckor sen regerade i en skog med utsikt över Åsunden.
 
På tallrik fick den istället vara konung över rostad selleri, selleripuré, picklad selleri, getost, nötter & en ragu på framben kokta i Dr Carnegie porter & en massa lök.
 
 
Efter alla dessa rätter skall man som sig bör servera efterrätt.
 
Pudding på salt karamell, mandelsponge, chokladganache, mera mandlar, hallon & så sur grädde förstås.
 
 
Om ni också vill sätta er ner nån gång & få en improviserad matshow så tycker jag att ni mailar oss på lismejeri@gmail.com , knackar på en av de blåa dörrarna eller slår oss en r
 
Vi har F-skatt, firmabil, ambition, allt man behöver & humör i Halländsk toppklass.
Kom igen. Det är bara att boka.
 
Obs. Den 10 november är vi upptagna pga att vi skall vara med i TV.
 
// Patron Blidberg
 
#1 - - Lanke:

Fantastiskt!

#2 - - Knorrbettan:

Så jädrans bra! Lägger på minnet!