Matkällare

I snart välkänt mejeri såg ett rum alldeles för några dagar sen ut såhär:

Vi funderade på att sätta in galler, köpa ett hänglås, starta medborgargarde & starta upp ett häkte för lätt kriminella folk som är i L.I.S & hittar på hyss.
Men det föll på att vi inte riktigt klurat hur man bygger ett galler & antagligen inte heller haft de verktygen i verktygshyllan heller isåfall.

Så vi köpte murbruk, panel, udda brädor & plugg. Sen byggde vi en matkällare. Alltså ett sånt där rum där det alltid står en back kall läsk, förra julens Aladdinask, konserver ifall danskarna kommer & en 10-kilos säck med jordig potatis.

Sen målade vi alltsammans & gjöt ett golv.


Vänner. Nu behöver vi er. För Aladdinasken är slut & läskbackar är för onyttigt för oss.

Vi vill fylla detta rum med sylt, saft, surkål, saltade saker & en massa hård ost på översta hyllan som skall lagras till krämig, smakrik & illaluktande ost.

Sladda bara förbi med saker som ligger i frysen eller som ni hittat i landet eller skogen så trixar vi ihop nåt, buteljerar  det och så tar vi varsin flaska eller burk & delar broderligt.

Obs. Vi har citron & olivolja, så det behövs inte.

// Patron Blidberg


#1 - - Berit:

Läckert!