Lis Mejeris Julkalender, S01E19


Borde han inte börja bli sådär litte stissig nu, Tomten?
Borde han inte behöva egentid & tänka över de kommande dagarnas länge planerade begivenhet?
Borde han inte maratontitta på På Spåret och se till att han plockar alla destinationerna på 10-poängarna, så att han med säkerhet VET vart han om några få dagar är på väg? 

Istället sitter han i sin nya favvofåtölj (i det rum som numera mer känns som hans rum än som ett gästrum..kommer inte han ALLTID att bo här med oss?). På en lurvig fårskinnsfäll. Och flitens lampa, det verkar vara jordgloben med ljus i. För den lyser dygnet runt dessa dagar. Och Tomten han hummar och reser sig ibland. Inte helt obesvärat men tar sig upp gör han. & vankar fram och tillbaka så att de gamla 1800-talsträgolven nästan börjar låta som en jullåt, ja det gör han också. Och skriver upp saker gör han. Då och då. I sin svarta bok. Man får anta att det är viktigheter. I den där som ligger uppslagen precis där på golvet ja. Precis som den legat hela denna för oss på Mejeriet mycket ovanliga julemånad. 
Borde inte han ha fullklottrat klart vid detta laget?

Nej. Troligen ej. 

Det finns så mycket man borde. Och han, vår käre gäst, verkar strunta blankt i just det ordet. Han är däremot väldans intresserad och noterande när vi håller på och förbereder för att duka upp på juleBORDEt.

Förövrigt. 
Småvarmt.
Om man tar mycket av det småvarma blir det ändå småvarmt? & om man värmer det till näst intill oätbart, är det fortfarande enkom småvarmt?!

Gud vet Gud vet. & säkert även både Patron och Tomtefar. 

//MejeRina