Mat från alla världerns hörn - från ett hörne

Igår kurrade det i magen nån gång mellan förmiddag & eftermiddag så vi delade upp oss. En av oss stod kvar i vår loppis med växelkassan på magen & en av oss gav sig själv i uppdrag att leta upp en liten lastbil som enligt ryktet skall ha riktigt bra käk. En lastbil som vi letat efter innan men aldrig hittat.

Enligt uppgifter på sociala medier så skulle lastbilen åka till nåt som hette Netas.
Skattjakten kunde börja. Bilen startades, kartläsare anlitades & vi åkte mot hittills okänd destination.
Eftersom vi tillhör generation 80-talet så äger vi inte karta & kompass, så vi förlitade oss till de modernare skattjaktsverktygen google & gps.

& efter att ha passerat fartgupp, raksträckor, husvagnar & åter husvagnar, semesterfirare & midsommarstångar så stod där i ett hörne på en avsides parkering en liten lastbil med löfte om att laga mat från alla världens hörn.

Vi berättade för det fräna paret i lastbilen att vi ville smaka på allt.
Sen tog vi med en påse mat & åt fantastiska kycklingvingar, dumplings på havskräftor, oxbringa rökt till perfektion samt en pulled pork som var ett skäl till att aldrig mer borsta tänderna.

Maten var färggladare än regnbågen & bilen doftar fortfarande förföriskt från koriander, chili & limeblad, mer än vad någon wunderbaum nånsin kan åstadkomma.

Tack Globalize World Food Truck för en lunch att minnas. Vi kommer leta upp er igen.


// Patron Blidberg

#1 - - gizze:

Kul att det ska smaka så gott som det ser ut...
De verkar ju ha sålt slut var de än stått.
Ska leta upp dem i sommar! / Gizze