Äta pizza hos Prosten

Det kurrade i magen & vi bestämde oss för att leta upp den supermegadön-hypade pizzerian på prästgården vid Skrea Backe.
Så. Vi började vid en Shell-mack med att köpa snus, sen svängde vi vänster, sen höger, sen minns vi inte vilket håll vi blinkade åt, men vi fortsatte köra dit minnet & magen sa åt oss att köra.
Vi åkte förbi ett hus som varit antikaffär, eventuellt nån gång innan almanackan rullade över till att börja på 20 istället för 19.
Sedan åkte vi förbi ett norrländskt kalhygge som uppmanade oss om att vi eventuellt kan vara på outforskad mark. Några hundra meter senare hade våra sinnen för länge sedan sagt att vi var i närheten av målet & vi åkte förbi ett hus som ser ut som ett hus som skulle kunna servera mat till förbipasserande. Det gjorde det inte, men innehavarna är väldigt trevliga och ledsagar mer än gärna pizzahungriga förbipasserande till rätt rött uthus & koordinat.
 
Så vi fortsatte ner för backen som borde vara Skrea Backe, sedan runt skolan, kyrkan & det som kanske var ett centrum på den tiden då det fanns centrum även i små små byar. & bakom några lador, in på en uppfart så dök det då plötsligt upp. Ett låtsas-Gotland.

Där stod det där röda uthuset som enligt sägen har en stenugn som aldrig någonsin kommer sluta dofta av tomat & oregano. 
Vi hoppade ur vår bil, möttes av barn i hänggungor, får som bräkte, hönor som klippte gräset & vuxna människor som semestertrivdes. Alla hade den gemensamma nämnaren att de log så stort så inte kinderna räckte till.
 
Vi slog oss ner vid ett blått bord bland möbler som hittats bland saker vid avdelningen för bortglömda saker som egentligen & äntligen skall få stå i rampljuset.
Efter det fick vi dricka drinkar från trädgårdens frukter & öl serverat av grabben vars far gjort ölen med sina bara nävar. Det kändes som en hipsterdagdrömmares saga. Fast på riktigt.Sen var det då dags för den antagligen inte så särskilt kristna prosten att baka pizza åt oss. Efter ett tag så dansade pizzorna in på ett spontanrustikt manér med smaker, textur & utseende i nån form av sinnes-perfektion.
Vi åt, blev mätta, trivdes & förstod varför också alla andra log sådär stort & brett.

Grattis Lisa & Marcus på Prostens Pizza. Ni lever det där livet som alla med halvmeterlånga skägg på Södermalm i Sthlm vill leva.
& kanske även de som bor i ett snart välkänt mejeri.// Patron Blidberg
 
 
 
 
#1 - - gizze:

Precis så härligt är det- som du beskriver...
Bara längtar dit igen...Vilket ställe. Prostens.Synd det inte finns lite närmare "hemma"....men då njuter man ju desto mer när man är där och får hänga! / Gizze

#2 - - Malin´s Diner:

Verkligen ett ställe att återkomma till. Har varit där flera gånger och ska dit igen snart.

//Malin

#3 - - Lisa på Prostens Pizza:

Åh herre min je så fint ni skriver. Jag blir mållös! TACK! Dessutom var jag tvungen att läsa runt här på er blogg och har nu ett enormt behov av att veta mer om er! Hur hamnade ni på Lis Mejeri och vad är det egentligen ni drömmer om? Jag blir alldeles pirrig när jag tänker på allt bra ni skulle kunna hitta på där. Gör´t! :-)

Under tiden, när är loppisen öppen nästa gång?

Tjing!

#4 - - Lisa på Prostens Pizza:

Förresten, det är så roligt med er fantastiska kåk. Om det är det huset jag tror det är, så har jag många gånger jag åkt förbi och förundrats. Det är så vackert. Första gången jag passerade var jag tvungen att vända bilen och åka förbi en gång till. Bra köp!

Svar: Du vet, ibland känner man att något är rätt. Så vi spontanköpte stället en tisdagseftermiddag för snart ett år sedan.

Kåken är ju precis som du skriver o precis som er dito en sådan man blir blixtförälskad i, så din u-sväng värmer mitt hjärta! & väldans välkomna att göra en repris och köra norrut ännu en gång, Lis Lilla Lantloppis tex ämnar nog änna hålla sig öppen redan nu på söndag. Si'l fait soleil.

Kom och spana in våra framtida ännu fiktiva får och de små rara hönsen som ej går där idag men nångon gång snart. Drömmarna är stora o möjligheterna detsamma. Hos oss ska alla få njuta.

Häej från MejeRina som ler & snurrar extravarv på kontorsstolen
Patron Blidberg & MejeRina

#5 - - Malin Lind:

Härregyd!
På m solbrillor å en röd-vit-prickiga scarf för en roadtrip söderut inom kort. Pizza å loppis! :o)

Svar: Du anar inte så välkommen du är, eller så anar du det du vän så kär!

// MejeRina
Patron Blidberg & MejeRina

#6 - - Johanna:

Gott det ser ut!

Svar: Res dit med matsäcken tom, smarrigt för både öga o gom! Nomnom!

// MejeRina
Patron Blidberg & MejeRina