Lis Mejeris Julkalender S01E20

Vi julstökar & jobbar på
Julerimmen är hittills få
En del köper selfiepinne
Andra tofflor, man kan ha inne
Några ger träningsgrejer på pin tjiv
Målsman funderar på vad han skall göra med nio liv
Klapparna gör så granen inte kan välta
Julskinkan skall ha mer sälta
Vi har självaste tomten på besök
Han har snart druckit upp allt krök
Våra julerim kan man för övrigt beställa
För 25:-/st + moms om ni är snälla
5 sorters sill har vi kryddat & lagt i burk
& här kommer recepten så ni kan sno dem som en skurk
 
 
Julsill:
Det lackar mot jul & det är försent att fiska, rensa, salta, salta ur, lägga in, krydda & lägga in igen som vi gjorde förr, när vi gusmödrar var små.
Så vi använder den fantastiska produkten inläggningssill som är nästan lika god som det som tar ett halvår att göra.
 
Sen gör man en 1-2-3-lag på en del ärtika (24%), två delar socker & tre delar vatten. Den blandar man bara.
 
Sen blandar man den med sill & kryddor & lägger i en burk.
 
Sill med sprit & rökt gris på Lis Mejeris vis:


Inläggningssill
Skivad lök
Skivad morot
Svartpepparkorn
Lagerblad
Rökig whiskey
Stekt bacon
 
Sur Patron-sill:
 
inläggningssill
Citronskal
Citrongräs
Limeblad
Skivad lök
 
Bränd lök, lite krök & annat julstök:


Inläggningssill
Rostade fänkålsfrön
Rostade svartkumminfrön
Bränd lök (stek hårt i panna)
OP Andersson (rikligt)
 
MejeRinas kål & rotsill
 
Inläggningssill
Turkisk yoghurt
Fint skuren grönkål
Riven pepparrot
Salt
Peppar
 
Så. Julbordet är räddat. Smaka medans ni gör det så vet ni om ni är på rätt väg,
Sen låter ni det stå ca 3-4 dagar.
 
& glöm för guds skull inte att beställa era julklappsrim på Lismejeri@gmail.com
Eller i kommentarna här runtom
 
// Patron Blidberg