Lis Mejeris julkalender, S01E06

I våras hittade husbonn & jag ett favvotillhåll. Ok. Ännu ett. Platsen ämnade sig utmärkt för att inmundiga frukost på för just på morgonen stod solen i vårt zenit & just på morgonen hade vi den perfekta lusten att placera det vi snart önskade bära runt i magen på en bricka o bära brickan från kök till hall. Dra på oss lämpliga skor för ändamålet och med spänning trycka ner dörrhandtaget till vinden. Sedan stillsamt balansera oss upp för vindstrappa.

Tassa fram över trätiljor som legat där de legat sedan århundradet började på samma siffror som man är när man just blivit myndig, och till fullo fokusera på att inte falla & plötslig behöva ligga raklånga och därmed ofrivilligt granska just nämnda gammelbjälklag onödigt nära.

Ställa ner hela det kånkandes kalaset. Kravla sig under en massiv bjälke. Lokalisera en av två vindsluckor o med sökande hand finna dess låsanordning. Öppna dito o trycka sig upp mot himlens klarblåa ljus. Brickan först. Sedan ut med oss. Landa på Mejeritak. En takkupa med perfekt yta för matinmundigande o solbad.

Idag fann jag att även tomtar finner sig sina platser. De hittar inte bara hela massa-kvadratmeters-stora Mejerier utan även mindre ytor som faller dem extra fint i smaken.

Här har det visst på vår lastkaj, pågått ett arla gröt-partaj. Enkom rester kvar, men tomten här säkerligen imorse var.

 

//MejeRina