Nyårsfirande 4

Jajaja. Jag vet att vi äter currysoppa, kyckling & frukt varje år. Men iår blir det en ny procedur. En ny supé.
 
Vi startar med en ceviche. Ni vet den peruanska nationalrätten med rå fisk, lime, chili & koriander. Den. Den skall vi laga fast eftersom det inte är säsong för koriander på våra marker så förvästkustar vi den lite med spätta, apelsin, dyr vinäger, kryddpeppar & rödlök. Sen plussar vi på med dill & syrad grädde.
 
Efter det en lammfilé Wellington, vilket på vårt språk betyder:
Ett litet lamm med trattisar, rökt gris, vitlök, parmesan & rosmarin med frasig smördeg runt om. Sen rödvinskokta lökar på det. Alltså ingen potatis. GI-gott på grund av brist på jordkällare.
 
Till desserten äter vi brylepudding på välling. För att vi ville prova det. För det borde bli gott. & så bär till det. Blå & röda bär, det får bära eller brissera.
 
Till det lokal bärs, Zinfandel & bubblig Bollinger.
 

Recepten finns på Text-tv.
 
// Patron Blidberh